Vai iespējams veikalā atpazīt iepriekš sasaldētu gaļu? Skaidro speciāliste

© unsplash.com

Veikalos piedāvātais gaļas klāsts ir plašs, tomēr kā atpazīt vai tā ir bijusi iepriekš sasaldēta un cik tas ir veselīgi, TV24 raidījumam “Ēdiens kā zāles” skaidro uztura zinātniece Vita Strazdiņa.

Sasaldējot gaļu mājās un pēc tam to atlaidinot, var redzēt, ka no tās iztek liekais ūdens daudzumu. Iepriekš nesaldētas gaļas mikrostruktūra ir vienkārša un vienmērīgi sadalīta, kamēr sasaldētas gaļas šūnas ir plīsušas, kurās arī veidojas liekais ūdens daudzums, stāsta Vita Strazdiņa.

“Mūsdienās ir diezgan pagrūti atpazīt veikalā, vai gaļa ir bijusi iepriekš sasaldēta, jo ir dažādas tehnoloģijas, kā to saldē”, skaidro Strazdiņa.

Gaļas sasaldēšana ietekmē tās kvalitāti. “Kamēr mēs atsaldējam šo gaļu, visi labie mikro elementi, arī olbaltumvielas, aiziet gar šķīvja malu.”

Uztura zinātniece stāsta, ka veikalā ir vērts meklēt un arī vaicāt pārdevējiem pēc svaigas un iepriekš nesaldētas gaļas, lai uzzināt par tās kvalitāti.

Veselība

Ziemā ādu ietekmē gan āra aukstie un mainīgie laikapstākļi, gan iekštelpu sausais gaiss. Tas var radīt diskomfortu, īpaši, ja āda ir sausa un jutīga, kā arī saasināt esošās ādas problēmas. Kā veiksmīgāk tikt galā ar ziemas radītajiem izaicinājumiem ādas labsajūtai, padomos dalās BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, dermatoloģe Elīza Sālījuma un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.

Svarīgākais