LifeHacks.lv / Autori

15.mar
Farmaceite Zane Melberga skaidro atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
15.mar
Parasti, izejot no mājām, mēs novērtējam savu izskatu no galvas līdz kājām un pārliecināmies, ka viss ir ideāli. Reizēm mūsu acīm steigā var paslīdēt garām kāda neliela detaļa, kas var nebūt glaimojoša. Dažreiz pat pati mazākā, niecīgākā detaļa/kļūme var pilnībā sabojāt izskatu. Eksperti apkopojuši septiņas lietas, kas var sabojāt jūsu koptēlu un padarīt to citu acīs nevīžīgu.
14.mar
Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!
13.mar
Pastāv uzskats, ka rozmarīna tējas dzeršana var veicināt matu augšanu. Bet vai tas ir tiesa?
13.mar
Čia sēklas tiek uzskatītas par īstu superēdienu, pateicoties tajā esošajam lielajam šķiedrvielu daudzumam un niecīgajam kaloriju daudzumam, un augu olbaltumvielām. Uztura speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, iekļaut savā uzturā šīs labās sēkliņas. Vispopulārākais veids, kā notiesāt čia sēklas, ir pagatavot čia sēklu pudiņu. Bet, kur vēl izmantot šīs sēklas? 
12.mar
Dienas un nakts sejas krēmi ir būtiska un šķietami jau ierasta mūsdienu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa, taču tas nemazina jautājumus par to, vai dienas krēma vietā var lietot nakts krēmu un otrādi. Tiecoties pēc veselīgas sejas ādas, ir nozīmīgi izprast formulējumu – dienas un nakts – fundamentālo atšķirību, jo tā sakņojas zinātnē par ādas dabiskajiem cikliem un reakciju uz vides stresa faktoriem. Farmaceite Zane Melberga skaidro galvenās atšķirības starp dienas krēmu un nakts krēmu, un kāpēc būtiski ievērot atšķirīgu lietošanu.
12.mar
Domājot par svara zaudēšanu, svarīgi ir sportot un ēst veselīgi. Lai svara zaudēšanas procesā neatteiktos pavisam no dažādiem gardiem produktiem, ir izdomāta neviena vien alternatīva. Veikalu plauktos varam atrast daudzu iemīļotu produktu liesākas versijas. Bet vai tās vienmēr ir labākas? To skaidro uztura speciāliste Laura Vainesa.
11.mar
Šī būs pavisam vienkārša viltotā kaviāra pagatavošanas recepte. Gatavošana aizņems vien 10 minūtes, bet mieloties varēsiet ar gardo viltoto kaviāru jau pēc stundas. Šis būs piemērots kaviārs tiem, kuriem negaršo jūras produkti vai tiem, kuri izvairās no to ēšanas! Izmēģiniet!
11.mar
Atmiņas pasliktināšanās ir viens no simptomiem, kuru ilgstoši cilvēki cenšas ignorēt, norakstot to uz pārāk lielu slodzi darbā, nogurumu vai neizgulēšanos. Tikai brīdī, kad atmiņas traucējumu dēļ gadās nokavēt kādu patiešām svarīgu pasākumu, aizmirst par būtisku sapulci vai parādās grūtības atcerēties priekšmetu nosaukumus, cilvēks saprot – joki mazi – laiks atmiņai pasniegt glābšanas riņķi! Farmaceite Alīna Fleišmane skaidro iemeslus, kādēļ atmiņa mēdz pasliktināties un dalās ieteikumos, kā atmiņu uzlabot.
10.mar
Keksiņi ir gardi ne tikai to saldajā versijā, bet arī sāļajā. Izmēģiniet šos sāļos Vidusjūras keksiņus!
10.mar
Runājot par sāls lietošanu uzturā, ir skaidrs, ka pieaugušam cilvēkam dienā nebūtu ieteicams uzņemt vairāk nekā 5 g sāls, lai nekaitētu nierēm un nepaaugstinātu asinsspiedienu. Taču, ja sākusies vemšana vai caureja, ja ir karsti un cilvēks pārmēru svīst vai pat notikusi pārkaršana, arī tad, ja sākušās iesnas vai klepus, sālsūdens kļūst par vienu no palīgiem, kas ļauj atgūt normālu pašsajūtu. Farmaceite Ivanda Krastiņa skaidro, kādās situācijās sālsūdeni iesaka lietot iekšķīgi, ārīgi, kompresēs, vannās un inhalācijās.
9.mar
Reizēm izspiest sulu no vesela citrona nav viegli, nepieciešams pielikt visai lielu spēku. Ja jums mājās nav citrusaugļu sulu spiede, tad šis process, iegūt citronu sulu, var būt vēl grūtāks. Mums ir ideja, kā šo darbiņu atvieglot.
9.mar
IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus atklāj pavasara tendences interjera dizainā un dalās idejās, kā vienkārši atsvaidzināt mājokli, sagaidot pavasari.
8.mar
Lai grieztie ziedi ilgāk vāzē saglabātos svaigi par tiem ir jārūpējas. Svarīgi ir ne tikai apgriezt ziedu kātiņus un nomainīt vāzē ūdeni, bet arī tos "pabarot". Reizēm iegādājoties veikalā ziedus tiem nāk līdzi maza paciņa, kurā iekšā ir balts pulveris jeb barība ziediem, kas palīdz tiem ilgāk saglabāties svaigiem. Šādu te ziedu barību varat arī mājās pagatavot pats!
8.mar
Kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji pēdējos gados ir kļuvuši īpaši populāri gan skaistumam – ādas, matu un nagu stiprināšanai, gan locītavu atbalstam. Kas ir kolagēns, kas norāda uz tā trūkumu, vai varam to uzņemt ar uzturu un kā izvēlēties sev piemērotāko kolagēnu? Skaidro eksperte, ģimenes ārste Zane Zitmane un farmaceite Ilze Priedniece.
7.mar
Cepti kartupeļi paši par sevi ir gardi, bet, lai tos padarītu vēl gardākus, daudzi izmanto speciālas garšvielas, kuras tieši paredzētas šim ēdienam. Nepērciet veikalā gatavus garšvielu maisījumus, ja to varat pagatavot pats! Šādi perfekti zināsiet, kas ir jūsu garšvielu maisījumā un varēsiet to pagatavot tā, kā jums labāk tīk!
7.mar
Ēdienreižu plānošanas eksperte ar maģistra grādu uzturzinātnē Klinta Stasjule dalās savos novērojumos un sniedz vērtīgus padomus, kā samazināt pārtikas atkritumus un ietaupīt izdevumus.
6.mar
Palutini savu sejas ādu ar mitrinošu sejas masku. Maskas pagatavošanai būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas!
6.mar
Dienas laikā mums izkrīt no 50 līdz 100 matiem. Tas nav nekas satraucošs, vieniem matiem izkrītot, to vietā izaug citi. Šāda apjoma izkrišanu mēs nevaram pamanīt. Tomēr ir brīži, kad mati izkrīt pastiprināti. Kas pie tā var būt vainojams?
5.mar
Vai jūs zinājāt, ka tēju var dzert pareizi un arī nepareizi? Izrādās, ka ir viena darbība, kuru eksperti silti iesaka nedarīt, dzerot tēju, lai nesabojātu tās garšu!
5.mar
Lēnām ziema atkāpjas un pavasaris jau ir pie apvāršņa, kas nozīmē to, ka līdz vasarai vairs nav tālu. Tuvojoties gada siltajam laikam, daudziem arvien aktuālāks kļūst jautājums - kā zaudēt lieko svaru? Kā zināms, tad, lai zaudētu svaru, ir jāēd veselīgi un jāsporto. Izrādās, ka ir vēl pāris veidi, kā pavisam viegli "iekustināt" svara zaudēšanas procesu. 
4.mar
Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt un pagatavot vegānisko šokolādes kūku! Tās pagatavošanai būs nepieciešamas 40 minūtes.