Atklāj, ko nekādā gadījumā nevajadzētu darīt kruīza laikā

© pexels.com

Kristīne Kestelū ir pieredzējusi kruīza kuģu darbiniece, tāpēc zina vairākus noderīgus trikus, ko darīt un nedarīt dodoties atpūtā. Viņa sociālajā medijā "TikTok" nosauc populārākās kļūdas, kuras visbiežāk pieļauj teju ikkatrs atpūtnieks.

Kristīne uz kruīza kuģiem pavada teju lielāko gada daļu. Viņa ļoti labi pārzin, kas notiek uz kruīza kuģiem, tāpēc viņu var dēvēt par eksperti.

Kā pati nozīmīgāko lietu sieviete izceļ, ka nepieciešams vienmēr laicīgi ierasties ostā. Ostā jāierodas ar laika rezervi, lai nebūtu lieka stresa. Kristīne min, ka bieži vien cilvēki riskē ar to, ka var nokavēt kruīzu, jo ierodas par vēlu. Lai cik skarbi tas nebūtu, bet kruīza kuģis negaidīs uz nokavējušiem pasažieriem.

Vēl viena būtiska lieta pirms iegādāties biļetes uz kruīza kuģi ir veikt izpēti. Ne visi kruīza kuģi piedāvā vienu un to pašu. Tāpēc pirms biļešu iegādes svarīgi ir izpētīt, ko katrs kuģis piedāva, tādējādi izvairoties no tādiem kruīziem, kuri neatbilstu jūsu vēlmēm un tikai var sabojāt atpūtu. "Kruīza izvēle ir daudz svarīgāka nekā galamērķa izvēle. Ir tik daudz kruīzu, no kuriem izvēlēties, un ne katra kruīzu līnija ir piemērota ikvienam," norāda sieviete.

Svarīgi ir arī pirms katra brauciena iegādāties ceļojuma apdrošināšanu. Ja uz kuģa notiks nelaime, tad jums par to nāksies maksāt. Labāk jau laikus parūpēties un iegādāties apdrošināšanu, nevis nelaimes gadījuma laikā uztraukties par izmaksām "Esmu redzējusi, ka daudzi pasažieri saslimst vai savainojas kruīza laikā vai ekskursijās, un es vienmēr ceru, ka viņiem ir ceļojumu apdrošināšana."

Dodoties garākā kruīzā jūs varat piestāt pie dažādām ostas pilsētām. Lai patiešām izbaudītu katras pieturvietas sniegtās priekšrocības, Kristīne iesaka nekad neigādāties ekskursijas no trešajām personām. Labāk doties kruīza kuģa piedāvātajās ekskursijās, tādējādi vienmēr būsiet pārliecināti, ka nenokavēsiet kuģa attiešanu no ostas.

Citi

Krievijā uz ekonomisko problēmu un sankciju fona strauji pieaugusi sviesta cena, kuram kopš gada sākuma cenas pieaugušas par 25–30%. Piena izejvielu trūkuma un pieaugošo ražošanas izmaksu dēļ produkts kļuvis par deficītpreci un izraisījis ažiotāžu iedzīvotāju vidū. Atsevišķos lielveikalos sviestu tagad glabā speciālos traukos, lai pasargātu no zādzībām, jo ​​bijuši vairāki gadījumi, kad to mēģināts nozagt, vēsta Prozoro.

Svarīgākais