Kāds interneta lietotājs no Ķīnas dalījās ar vienkāršiem veidiem, kā sabojāt pelmeņus - viņš norādījis uz galvenajām kļūdām, ko cilvēki pieļauj, gatavojot Ķīnā senu un iemīļotu ēdienu, vēsta “InoSMI”.
Lūk, no kādām kļūdām jāuzmanās, lai jums izdotos pagatavot patiešām garšīgus pelmeņus.
Publikācijas autors atzīmē, ka pirmo kļūdu cilvēki pieļauj jau pašā to gatavošanas sākumā - proti, pelmeņus nekādā gadījumā nedrīkst mest verdošā ūdenī. Temperatūras atšķirība starp ūdeni un produktu izraisa cietes salipšanu, turklāt “ausis” jeb pelmeņu mīkla sāks plīst un pārāk ātri vārīties verdošā ūdenī.
“Iegremdējot verdošā ūdenī, pelmeņi sāk strauji izplesties. Saldēti pelmeņi ir salīdzinoši sausi un nav elastīgi, tāpēc, izplešoties, tie sāk plīst un galu galā izšķīst," sacīja eksperts.
Paši ķīnieši iesaka pirms gatavošanas pelmeņiem ļaut tiem nedaudz sasilt. Lai to izdarītu, vislabāk tos uz dažām minūtēm iemērkt ūdenī. Šķidrums piešķirs mīklai zināmu elastību, un gatavojot pelmeņi neplīsīs.
Vēl viens svarīgs punkts ir optimālā ūdens temperatūra katliņā. Nevajag krist galējībās un pelmeņus likt aukstā vai verdošā ūdenī - labākais variants ir ielikt nepieciešamo porciju apmēra 50 grādus siltā ūdenī.