Piparu un citronu spageti ar baziliku un ciedru riekstiem

© Foto: pixabay.com

Izmēģiniet šo garšīgo makaronu ēdienu, lai ātri un veselīgi pagatavotu pusdienas ar dārzeņiem. Ar zemu kaloriju daudzumu, ēdiens nodrošina šķiedrvielas, C vitamīnu un dzelzi.

SASTĀVDAĻAS

1 ēdamkarote rapšu eļļas

1 sarkanā paprika, bez sēklām un sagriezta kubiņos

150 g pilngraudu spageti

2 sarīvēti kabači (250g)

2 smalki sarīvētas ķiploka daiviņas

1 citrona miziņa un sula

15 g smalki sagriezta bazilika

25 g grauzdēti ciedru rieksti

2 ēdamkarotes smalki rīvēta parmezāna

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

Uzkarsē eļļu lielā nepiedegošā pannā. Pievieno piparus un cep 5 minūtes. Tikmēr uzvāra makaronus 10-12 minūtes, līdz tie ir mīksti. Pievieno pipariem kabaci un ķiplokus un vāra, bieži maisot, 10-15 minūtes, līdz kabacis ir mīksts.

Samaisa citrona miziņu un sulu, baziliku un spageti (atliek nedaudz makaronu ūdens) un samaisa kopā, pievienojot nedaudz makaronu ūdens. Pievieno ciedru riekstus, pēc tam saliek ēdienu bļodiņās un pasniedz ar parmezānu.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais