Rudzu pankūkas ar pārslām

© Foto: publicitātes

Svētdienas bez pankūkām nav svētdienas turklāt jebkurā gadalaikā, arī vasarā. Tam piekrīt Pipars, kurš dalās ar pankūku recepti, kas būs ne tikai garšīga, bet arī veselīga.

Šīs pankūkas var pasniegt arī ar bekonu, sieru, avokado un olām. Garšos lieliski.

Foto: publicitātes

SASTĀVDAĻAS (20 gb.):

200 ml paniņas

50 g auzu pārslas

100 g rudzu milti

2 olas

1 ēd.k. cukurs

1 tējk. cepamais pulveris

1/2 tējk. sāls

PAGATAVOŠANA:

1.Auzu pārslas ieber bļodā, pievieno paniņas, samaisa un atstāj uzbriest.

2.Lielā bļodā sajauc visas atlikušās sausās sastāvdaļas. Tad olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem - dzeltenumus uzreiz pievieno sausām sastāvdaļām, bet baltumus atsevišķā bļodā uzputo līdz stingrām putām.

Tad mīklai pievieno paniņas ar auzu pārslām un kārtīgi samaisa. Pašās beigās iecilā uzputotus olu baltumus.

3.Cep uzkarsētā pannā no abām pusēm apmēram 1 minūti.

4.Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, svaigām ogām vai mērci.

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.

Svarīgākais