Sīpolu gredzeni: kraukšķīgas uzkodas, kas iepriecinās ikvienu

© Foto: pixabay.com

Vai vēlaties pagatavot gardu un iespaidīgu uzkodu, kas būs hīts jebkurā mielastā? Tad noteikti jāpamēģina sīpolu gredzeni! Kraukšķīgi, zeltaini, piesātināti ar garšvielu aromātu – tie garšos jau no pirmā kumosa!

NEPIECIEŠAMS

1 liels sīpols

1 glāze miltu

1 ola

1/2 tase piena

1/2 tase rīvmaizes

sāls, pipari, paprika pēc garšas

augu eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

1.Sīpolu sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs.

2.Sagatavo mīklu. dziļā bļodā sajauc miltus, olu, pienu, sāli, piparus un papriku. Vajadzētu iegūt biezu mīklu.

3.Panēšana: katru sīpolu gredzenu vispirms iemērc miltos, pēc tam mīklā un pēc tam rīvmaizē.

4.Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Uzmanīgi ieliek sīpolu gredzenus karstā eļļā. Apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūni (apmēram 2-3 minūtes).

5.Pasniegšana: uz papīra dvieļa liek sīpolu gredzenus, lai noņemtu liekos taukus. Pasniedz karstu ar iecienītāko mērci: kečupu, majonēzi, krējumu, ķiploku mērci.

Foto: pixabay.com

Padoms

  • Kraukšķīgākiem gredzeniem var izmantot atsevišķu panējumu: vispirms apviļā miltos, tad mīklā, tad rīvmaizē un vēlreiz mīklā.
  • Eksperimentējiet ar garšvielām: pievienojiet mīklai vai panējumam iecienītākās garšvielas - rozmarīnu, timiānu, oregano, ķiploku pulveri.
  • Pasniedziet sīpolu gredzenus ar iecienītāko mērci.

Dzīvesstils

Nacionālās kafijas asociācijas 2023. gadā veiktais pētījums atklāja, ka 63% amerikāņu katru dienu dzer kafiju - tas ir vairāk nekā jebkurš cits dzēriens, izņemot ūdeni. Tajā pašā gadā kafija apsteidza tēju arī Apvienotajā Karalistē - saskaņā ar Britu Kafijas asociācijas datiem Apvienotā Karaliste patērē apmēram 98 miljonus tasīšu kafijas dienā. Aktuāls ir jautājums - cik daudz kafijas krūzīšu dienā ir par daudz? Atbildi meklē “The Guardian”.

Svarīgākais