Veselīgā pupu pastēte

© Foto: publicitātes

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka pupas ir nepelnīti aizmirsts produkts, taču tās noteikti būtu jāiekļauj ēdienkartē.

“Pupas ir vajadzīgas imunitātei, kaulu un zobu stiprināšanai, anēmijas un sirds slimību profilaksei un veicina gremošanu. Un cik daudz vitamīnu un dažādu minērlvielu ir pupās! Un vēl viens pluss - tās ir vienkārši garšīgas,” iedrošina Pipars.

SASTĀVDAĻAS:

200 g lobītas z/s “KOTIŅI” pupas

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

10 gb. žāvētas plūmes

12 pusītes valriekstu

garšvielas: pētersīļi, eļļa, sāls

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA (35 min.):

1.Katliņā ieber pupas, pievieno 2 glāzes ūdens, sāli un vāra līdz pupas ir gatavas. ⠀

2.Sīpolu un ķiplokus sagriež šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Tad pievieno plūmes un pacep vēl pāris minūtes.

3.Katliņā ar vārītām pupām pārliek sīpolus ar plūmēm un sablendē. Tad pievieno riekstus, pētersīļus, eļļu, sāli un garšvielas pēc garšas. Sablendē, līdz masa ir praktiski viendabīga. ⠀

4.Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.