Šis makaronu sacepums ar maltu liellopu gaļu, sasmalcinātu mocarellu un slepeno sastāvdaļu ir tik vienkārši pagatavojami, un atstāj daudz vietas uzlabojumiem vai izmaiņām - pagatavojiet to ar savas ģimenes iecienītajām sastāvdaļām. Ar recepti dalās “allrecipes.com”.
Sastāvdaļas:
225 grami makaronu pēc jūsu izvēles
puskilograms maltas liellopa gaļas
sāls, svaigi malti melnie pipari un ķiploku pulveris pēc garšas
bundžiņa tomātu zupas - konservēta vai mājās gatavota
200-300 grami sarīvēta mocarelas siera
dārzeņi pēc izvēles (iesakām - svaigs vai marinēts gurķis, sarkanā paprika, konservēta kukurūza, sarkanais sīpols)
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
Piepildiet lielu katlu ar viegli sālītu ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Iemaisa makaronus un atkal uzvāra. Vāra bez vāka, ik pa laikam apmaisot, līdz tie ir mīksti, bet nelīp - apmēram 10 minūtes. Nosusiniet makaronus, saglabājot apmēram 2 ēdamkarotes makaronu ūdens.
Tikmēr uzkarsē lielu pannu uz vidēji augstas uguns. Pagatavojiet un samaisiet malto liellopu gaļu karstā pannā, līdz tā kļūst brūna un drupana, 5 līdz 7 minūtes; pievieno sāli, piparus un ķiploku pulveri un smalki sagrieztus dārzeņus pēc izvēles. Apcep. Nolejiet liekos taukus.
Ievietojiet malto liellopu gaļu lielā cepamajā traukā. Virsū uzlieciet makaronus; pārkaisa ar pusi siera. Uzlej tomātu zupu; pievieno rezervēto makaronu ūdeni un visu kārtīgi samaisa. Pārklāj ar foliju.
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes, tad pārkaisa atlikušo sieru. Cep vēl 10 minūtes, līdz siers ir brūns, apmēram 2 minūtes. Izņem no krāsns un pasniedz.
Šī ir ļoti pielāgojama recepte - pievieno tik daudz siera, cik vēlaties, un eksperimentējiet ar dārzeņiem, kas garšo tieši jūsu ģimenei.
Lai labi garšo!