Kartupeļi medus-sinepju glazūrā

© Foto: publicitātes

Atzīmē septembra izskaņu kopā ar Pipara ēdienu, kas ļaus novērtēt kartupeļus no jauna.

“Man garšo vārīti un tad apcepti kartupelīši, bet es nolēmu uztaisīt tiem interesantu mērci. Kartupeļi nav jāvāra speciāli, tie var būt no vakardienas. Īpaši labi tie garšo pie visādiem grilētiem ēdieniem,” atklāj virtuves huligāns Pipars.

Sastāvdaļas (4 porc.):

apmēram 1 kg vārītu kartupeļu

2 ēd. k. eļļas

1 ēd. k. medus

1 ēd. k. sinepes

1 tējk. sīpolu pulveris

1/2 tējk. raudene

1/2 tējk. saldā paprika

3-4 ķiploka daiviņas

1/4 gl. vistas buljona

dilles

sāls, pipari

Foto: Pexels.com

Pagatavošana:

1.Pannā ielej eļļu, pievieno kartupeļus un apcep no visām pusēm zeltainus.

2.Bļodā sajauc medu, sinepes, sīpolu pulveri, raudeni, papriku, buljonu, sasmalcinātus ķiplokus. Ar šo mērci pārlej kartupeļus, pievieno sasmalcinātas dilles, sāli un svaigi maltus piparus. Cep vēl 6-7 minūtes.

3.Kartupeļus pasniedz pie grilētiem ēdieniem - steika, šašlika, zivs.

Lai labi garšo!

Vairāk receptes meklē, šeit

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.