Ābolu saldmaizītes Pipara gaumē

© Foto: publicitātes

“Recepti atradu vecmāmiņas recepšu kladē. Ābolus, protams, var aizvietot ar citiem augļiem un ogām - visu, kas ir saldēts vai piedāvājumā tirgū. Klāt pasniedz šokolādes mērci vai arī uzputotu saldo krējumu,” iesaka virtuves huligāns Pipars.

Sastāvdaļas:

8 tostermaizes šķēles

2 nelieli āboli

2 olas

1/2 citrons

vaniļas cukurs

pūdercukurs

kanēlis

eļļa

Foto: publicitātes

Pagatavošana:

1.Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež mazākos kubiņos. Pārliek bļodiņā, pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru pēc garšas, kanēli un samaisa. Piespiež arī citrona sulu.

2.Atsevišķi lēzenā bļodā uzputo olas.

3.Maizes šķēlēm nogriež garozas. Maizi pārliek uz darba virsmas un ar mīklas rulli izrullē, cik plānu vien iespējams. Gar vienu malu saliek ābolus un satin. Uzreiz apviļā olā un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep diezgan ātri, lai nepaspēj piedegt.

4.Pasniedz pārkaisot ar pūderucukuru un kanēli.

Lai labi garšo!

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.