Cūkgaļas fileja ar grauzdētiem kartupeļiem un diļļu krēmu

© Foto: pixabay.com

Ātri pagatavota garšvielu sāls no košera sāls, paprikas, sīpolu pulvera un melnajiem pipariem piešķir cūkgaļas filejai daudz garšas.

Ir vērts iegādāties svaigāko filejas izgriezumu, jo augstākas kvalitātes gabali ir maigāki. Kraukšķīgi grauzdēti kartupeļi ir sātīgs garnīrs filejai; diļļu krēma mērce, kas pagatavota no skāba krējuma, dillēm, sāls un pipariem, saista kartupeļus ar fileju. Iesaka maltīti pasniegt ar maigiem zaļumiem, kas vienkārši pārlieti ar citronu un olīveļļu.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

500 gr mazu sarkano kartupeļu, sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās

3 ēdamkarotes olīveļļas

2 ¼ tējkarotes košera sāls

2 tējkarotes paprikas pulvera

1 tējkarote sīpolu pulvera

¾ tējkarotes samalti melnie pipari

1 kg cūkgaļas fileja

¾ glāzes skābā krējuma

3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 2200 C. Cep kartupeļus ar 2 karotēm eļļas un 1 tējkaroti sāls līdz brūnai garoziņa un līdz tie mīksti, apmēram 20 līdz 22 minūtes.

Tikmēr sajauc papriku, sīpolu pulveri, 1 tējkaroti sāls un ½ tējkarotes piparu; iesmērē cūkgaļu ar garšvielu maisījumu. Pannā vidēji augstā temperatūrā cep cūkgaļu, laiku pa laikam apgriežot, līdz tā no visām pusēm ir brūna, 5 līdz 6 minūtes. Pārvieto pannu uz cepeškrāsni un cep, apmēram 12 līdz 15 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atpūsties 5 minūtes.

Kopā sajauc skābo krējumu, dilles un atlikušās sāli un piparus. Pasniedziet cūkgaļu ar diļļu krēmu un kartupeļiem; garnē ar diļļu zariņiem.

Kā cepeškrāsnī izcept kraukšķīgus kartupeļus, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Solārā ziema Latvijā  ir vistumšākais gada periods. Tā parasti ilgst no novembra  pirmajiem datumiem (šogad no 6.novembra) līdz februāra sākumam, un daudziem šajā laikā pietrūkst saules gaismas.

Svarīgākais