Kraukšķīgas un garšīgas lavaša aploksnes – ideālas brokastis pirms skolas

© Foto: depositphotos.com

Pagatavo 15 minūtēs. Lavaša aploksnes var pagatavot ar jebkuru pildījumu. Tas viss ir atkarīgs no gaumes un fantāzijas lidojuma. Recepte lavaša aploksnēm - ar šķiņķi, sieru un dārzeņiem.

SASTĀVDAĻAS

1 iepakojums plāna lavaša;

šķiņķis;

tomāts;

sīpoli;

siers;

majonēze;

ola;

pāris ēdamkarotes piena;

sāls un garšvielas pēc garšas;

augu eļļa cepšanai.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Lavaša loksni sagrieziet 2 garās sloksnēs. Ieziediet vienu pusi ar majonēzi.

Virsū liek smalkos kubiņos sagrieztu šķiņķi, tomātu, pārkaisa ar rupji rīvētu sieru un smalki sagrieztu sīpolu.

Saloka vienu malu (lavaša garumā), lai tālāk salokot pildījums nelīstu ārā. Pēc tam pārloka lavaša loksnes stūri (platumā) virs pildījuma, veidojot trīsstūri. Turpiniet tīt trīsstūri.

Atsevišķā bļodā sakuļ olu, pienu, sāli un garšvielas (izmanto piparus un kūpinātu papriku).

Tad iemērc trīsstūri olu maisījumā no visām pusēm un apcep augu eļļā līdz zeltaini brūnai.

Vispirms uzlieciet aploksni uz karstā pannā ar eļļu tajā pusē, kur atradās mazā malu. Šī mala izcepsies, un, pagriežot aploksni uz otru pusi, tā neatvērsies.

Aploksnes apcep ļoti ātri, burtiski pāris minūtes no abām pusēm.

Uzkoda izrādās ļoti sātīga un garšīga. Palutiniet sevi un savus mīļos ar ātrām uzkodām vai sātīgām brokastīm.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.