Nepieciešamas apmēram 30 minūtes – ideāli piemērots brokastīm. Biezpiena plācenīšus var pagatavot gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Īpaši iecienīti ir sulīgie biezpiena plācenīši.
SASTĀVDAĻAS
400 g biezpiens
viena ola
sāls
60 g kviešu milti
vaniļas cukurs
30 g cukurs
30 ml augu eļļa
skābais krējums pēc garšas
pūdercukurs pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.Izmantojot marli, no biezpiena izspiež lieko šķidrumu. Tad pievieno olu un kārtīgi sakuļ maisījumu ar blenderi, līdz iegūta viendabīga konsistence. Pēc tam pievieno 10 g miltu un samaisa līdz gludai masai. Tālāk pievieno abu veidu cukuru un šķipsniņu sāls, vēlreiz labi samaisa.
2.Uz miltiem apkaisītas darba virsmas veido plācenīšus. Pannā uzkarsē augu eļļu un uz mērenas uguns apcep plācenīšus līdz zeltaini brūnai garoziņai. Apgrieziet tos, samaziniet uguni, uzlieciet vāku un turpiniet gatavot apmēram 10-12 minūtes. Gatavās plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu un, ja vēlas, virspusi garnē ar pūdercukuru.