Maize ar biezpienu: 20 minūtēs ar zemu kaloriju daudzumu un augstu olbaltumvielu saturu 

© Foto: pixabay.com

Ātri un vienkārši pagatavojams ēdiens – tikai 5 sastāvdaļas, kas katram ir ledusskapī.  Biezpiena maizi var lietot diētas laikā, tā satur mazāk kaloriju nekā parasta maize.

Šis konditorejas izstrādājums ir bagāts ar olbaltumvielām, un to ēd kā atsevišķu ēdienu vai izmanto sviestmaižu pagatavošanai. Var pievienot dažādus pildījumus: sieru, tomātus, gurķus un kāpostus. Lai maizei pievienotu pikantu garšu, izmantojiet ķiploku garšvielas (pulveri) un itāļu garšaugus. Gatavošanas procesā uzmaniet cepeškrāsni - svarīgi, lai maize nepiedeg.

SASTĀVDAĻAS

200 g 9% biezpiens

2 gab. vistas olas

1/2 tējk. sāls

1 tējk. ķiploku pulveris

1 tējk. itāļu garšaugi (maisījums)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Ar blenderi vai dakšiņu sajauc visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai;

2.Iegūto mīklu lej cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm.

Dzīvesstils

“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.