Olu krēma pīrāgs no Parīzes

© unsplash.com

Recepte vienam franču iecienītākajiem desertiem - klasiskajam “flan pâtissier” kopā ar izdevuma “My french country home magazine” kulināriem.

Ikvienam Francijā patīk flan pâtissier - šo vienkāršo olu krēma pīrāgu var atrast katrā franču kafejnīcā un konditorejas izstrādājumu veikalā. Tam ir krēma tekstūru, un restorānos šefpavāri eksperimentē ar tumšajiem cukuriem un eksotiskām vaniļas garšām. Ēdiena pagatavošanai mājās labāk saglabāt recepti pēc iespējas vienkāršāku un garšīgāku, nezaudējot garšu un tekstūru.

Pexels.com

Sastāvdaļas:

1 loksne iepriekš sagatavotas kārtainās mīklas (der veikalā pirkta, saldēta)

2 glāzes (450 ml) piena

150 ml bieza krējuma

1 svaiga vaniļas pāksts, gareniski pārdalīta uz pusēm ar nokasītām sēklām

1 liela ola

1 liels olas dzeltenums

130 g cukura

5 ēdamkarotes (50 g) kukurūzas cietes

2 ēdamkarotes (30 g) sālīta sviesta, istabas temperatūrā

1 ēdamkarote (15 ml) tīra kļavu sīrupa glazūrai (pēc izvēles)

unsplash.com

Pagatavošana:

Ietauko 20 cm apaļas kūkas formas iekšpusi, viegli apkaisa ar miltiem un pēc tam izklāj to ar mīklas loksnēm tā, lai tā nosegtu apakšu un malas. Ievietojiet pannu saldētavā, līdz mīkla ir cieta.

Kad esat gatavs pagatavot olu krēma pildījumu, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 °C. Lielā katliņā samaisa pienu un krējumu un liek uz vidējas uguns. Pievienojiet vaniļas pāksti un uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, ik pa laikam apmaisot.

Tikmēr lielā bļodā saputo olu, olas dzeltenumu un cukuru, līdz maisījums kļūst gaiši dzeltenā krāsā, pēc tam viegli iemaisa kukurūzas cieti.

Tiklīdz piena maisījums sāk vārīties, izslēdziet uguni un izņemiet vaniļas pāksti. Pusi piena maisījuma izkāš caur sietu olu maisījumā un sakuļ, lai tas apvienotos, pirms ielej pārējo. Viegli samaisiet olu krēmu, uzmanoties, lai nesaputotu pārāk stipri.

Ielejiet olu krēmu tajā pašā katliņā, kurā karsēja pienu, un lieciet to uz vidējas uguns. Nepārtraukti, bet maigi puto 3 līdz 5 minūtes vai līdz olu krēms sabiezē un sāk vārīties. Kad tas notiek, noregulējiet siltumu mazāku un turpiniet gatavot 2 minūtes, pēc tam izslēdziet uguni un pievienojiet mīkstu sviestu.

Izņem pannu no saldētavas un uzmanīgi ielej silto olu krēmu sasaldētajā mīklas apvalkā, vienmērīgi izlīdzinot ar lāpstiņu. Novietojiet kūkas formu uz cepeškrāsns vidējā plaukta un cepiet 45 minūtes vai līdz plātnes virsma ir zeltaina ar lieliem brūniem plankumiem. Izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist līdz istabas temperatūrai, pirms ievietojat to ledusskapī uz vismaz 3 stundām vai, ideālā gadījumā, uz nakti.

Desertam jābūt pilnībā aukstam. Pirms pasniegšanas pārsmērējiet tā augšdaļu ar kļavu sīrupu, lai piešķirtu spīdumu.

Piezīme:

Ja izmantojat lielāku - 25 cm - kūkas formu, jums vajadzēs dubultot sastāvdaļas.

Svarīgākais