Sarīvēts siers ir noderīgs tik daudzās ēdienu receptēs - lazanja, makaroni ar sieru, tako, pica un karstmaizītes ir tikai daži garšīgi piemēri. Rīvēts siers ir atrodams arī teju katrā pārtikas preču veikalā, tāpēc ir pilnīgi saprotams, ja jūs vienkārši iemetat maisiņu ar to iepirkumu grozā - tas ir lielisks īsceļš, gatavojot maltīti, taču, ja jums ir iespēja, paša rīvētam sieram ir vairākas priekšrocības, skaidro eksperti no “allrecipes.com”.
Tas kūst citādi
Vai esat kādreiz ievērojuši, ka veikalā nopērkamais rīvētais siers parasti nesalīp kopā? Tas ir tāpēc, ka tas ir pārklāts ar pretsalipes līdzekli, visticamāk, celulozi (cieti, kas atrodama augu sieniņu šūnās). Pretsalipes līdzekļi neļauj sasmalcinātam sieram salipt un izvada mitrumu. Lai arī celuloze ir ēdama, iepriekš sasmalcināts siers neizkūst tik labi un nedos tādu pašu garšu kā tikko sarīvēts siers.
Tas garšo labāk
Sarīvējot sieru mājās, vairs nav nepieciešami konservanti, kas saglabā veikalā pirkto sieru svaigu, piemēram, celuloze un ciete, kas var ietekmēt arī tā garšu. Tātad, ja izmantosiet iepriekš sarīvētu sieru, tam gluži vienkārši nebūs “pareizās” garšas, pateicoties piedevām.
Tas maksā mazāk
Veikalā iegādātais rīvētais siers vienmēr maksās vairāk - jūs maksājat par šo ērtību. Siers gabalos parasti ir vismaz pāris eiro kilogramā lētāks - jūs nemaksājat par darbu, maisiņu un gaisu tajā.
Rīvējot sieru mājās, var iegūt augstākas kvalitātes ēdienus, izvairīties no cieti saturošiem konservantiem, un tas ir arī draudzīgāk maciņam. Tomēr, ja jūs nevēlaties rīvēt sieru, tas nav nekas briesmīgs! Vienkārši pievērsiet uzmanību iepakojuma etiķetēm pārtikas preču veikalā un meklējiet sieru, kas nesatur celulozes konservantus.