Jogurta kūka - vienkāršs, bet gards deserts tikai 30 minūtēs

© Pixabay.com

Tradicionāli kūku pagatavošana prasa daudz laika un sastāvdaļu, turklāt parasti tās ir arī diezgan sātīgas un kalorijām bagātas. Izmēģiniet šo jogurta kūku, kurā netiek izmantots tradicionālais sviests, kopā ar “Express” recepšu autoriem.

Jogurta dabiskais skābums sadarbojas kopā ar cepamo sodu, palīdzot kūkai pacelties un izveidot mitrāku, krēmīgāku tekstūru, atklāj receptes autore Hetija Elisa, turklāt padalās ar kādu vienkāršu triku:

"Ja jums nav virtuves svaru, varat izmērīt sastāvdaļas, izmantojot 125 g jogurta trauciņu.”

Vienkārši piepildiet trauciņu līdz augšai un izlīdziniet virsmu. Jums būs nepieciešams viens trauciņš jogurta, viens trauciņš saulespuķu eļļas, divi trauciņa cukura un trīs trauciņi kviešu miltu.

Pixabay.com

Sastāvdaļas:

3 olas

125 grami grieķu jogurta

120 mililitri saulespuķu vai citas neitrālas eļļas + nedaudz pannas ietaukošanai

180 grami cukura + nedaudz glazūrai

180 g kviešu miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

Šķipsniņa smalkas sāls

1 laims, citrons vai apelsīns (smalki sarīvēta miziņa un sula) + nedaudz miziņas dekorēšanai

Svaigas ogas pasniegšanai

Pexels.com

Pagatavošana:

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 190°C (170°C ar konvekciju). Apaļas formas veidnei, kuras diametrs ir 23 cm, malas ieziež ar sviestu un apakšā izklāj cepampapīru.

Lielā bļodā samaisiet olas, jogurtu un saulespuķu eļļu. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas, izņemot citrusu sulu, un vēlreiz samaisiet.

Lej mīklu sagatavotajā pannā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Mīkla ir gatava, ja, pārbaudot ar zobu bakstāmo, mīkla pie tā nelīp.

Kamēr kūka cepas, pagatavo glazūru - citrusu sulu sajauc ar tādu pašu daudzumu pūdercukura (piemēram, 2 ēdamkarotes sulas un 2 ēdamkarotes cukura) un ļauj izšķīst.

Gatavajai kūkai ļauj 10 minūtes atdzist pannā.

Kamēr pīrāgs vēl ir nedaudz silts, nosmērē virsu ar laima glazūru un ļauj atdzist, apkaisa ar citrusa miziņu.

Pasniedz sagrieztu un dekorētu ar svaigām ogām.

Svarīgākais