Gaisīga virspusē un krēmīga apakšā - šī kūka ir lielisks veids, kā jogurtu pārvērst saldā kārumā, kuru atsvaidzinās citrusaugļu piedeva. Ar recepti dalās “The Guardian” recepšu eksperts Toms Hants.
Šis deserts ir gards veids, kā jogurta pārpalikumu pārvērst saldā gardumā. Receptes izcelsme ir Libānā, un tā ir īpaši skaista - lieliski piemērota svētku galdam - papildināta ar pistācijām un granātāboliem. Tomēr to var gatavot arī sezonāli, izmantojot visus augļus, kas jums ir pa rokai.
Jums būs nepieciešams
3 lielas olas
100g brūnā vai baltā cukura
Šķipsniņa smalkas jūras sāls
350 g jogurta
1 ēdamkarote vaniļas pastas vai 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Smalki sarīvēta 1 citrona miziņa un sula
Smalki sarīvēta 1 apelsīna miziņa (pēc izvēles)
1 kaudzīta ēdamkarote pilngraudu miltu vai parasto balto miltu
4 ēdamkarotes lobītu pistāciju (pēc izvēles)
4 ēdamkarotes granātābolu sēklu, uz pusēm sagrieztu vīnogu vai citu sezonas augļu (pēc izvēles)
Pagatavošana
Sadaliet olas dzeltenumus un baltumus divās lielās bļodās. Pievienojiet 30 g cukura un sāli olu baltuma bļodā, pēc tam saputojiet, līdz kļūst gaisīgs.
Pārējo cukuru iecilā olu dzeltenumos, līdz masa sabiezē, tad iemaisa jogurtu, vaniļas pastu, citrona miziņu un sulu un apelsīna miziņu, ja to izmantojat.
Pievienojiet miltus, samaisiet, līdz viss ir labi sajaukts, tad uzmanīgi iecilā olbaltumu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190C. Ielejiet mīklu cietā 20-25cm kūkas formā, pēc tam ieceliet to lielākā cepešpannā ar augstām malām. Ievietojiet paplāti cepeškrāsnī, pēc tam izveidojiet ūdens vannu, uzmanīgi ielejot siltu ūdeni lielākajā cepešpannā, līdz tas sasniedz pusi kūkas formas malas. Kūkas pamatnei jābūt mīkstai - lai to panāktu, pārliecinieties, ka ūdens tvertnē nav pārāk karsts - vajadzētu pietikt ar aptuveni 38 C.
Cep apmēram 20 minūtes, līdz kūkas augšējā puse ir sastingusi mazliet kā suflē un apakšdaļa joprojām ir nedaudz šķidra.
Izņemiet, pēc izvēles izkaisiet sasmalcinātas pistācijas un granātābolu sēklas, vai citus sezonas augļus un ogas, tad pasniedziet.