Uztura speciāliste skaidro, ka šāda kombinācija neļauj organismam uzņemt labvēlīgos mikroelementus, raksta izdevums “Mirror”.
Olas ir veselīga un barojoša brokastu sastāvdaļa, taču, ja tās ēd kopā ar tasi kafijas, tās vairs nav īpaši veselīgas.
Izrādās, ka, lai gan olas ir bagātas ar A, D un B12 vitamīniem, kā arī olbaltumvielām, to apvienošana ar kafiju var nodarīt organismam vairāk slikta nekā laba.
Uztura eksperti nākuši klajā ar sensacionālu paziņojumu šīs klasiskās kombinācijas cienītājiem, pierādot, ka šī nudien nav tā labākā brokastu ēdienu kombinācija.
Uztura speciāliste Prija Bansala skaidro: "Olām un kafijai ir individuālas priekšrocības, un tās var ēst kā daļu no sabalansētām brokastīm. Olas ir olbaltumvielu, veselīgu tauku, vitamīnu un minerālvielu avots, savukārt kafija ir pazīstama ar augstu kofeīna saturu, kas ir stimulants."
Tomēr, saskaņā ar Bansalas teikto, abu kombinēšana var nesniegt vislabāko efektu barības vielu uzsūkšanās traucējumu dēļ.
Jo īpaši speciāliste atzīmēja, ka kafijā esošie tanīni un polifenoli var bloķēt organisma dzelzs un kalcija uzsūkšanos no olām, tāpēc pēc olu ēšanas ieteicams pagaidīt vismaz stundu, pirms izdzert tasi kafijas vai tējas.
Bet tas vēl nav viss - olu un kafijas kombinācija var izraisīt gremošanas traucējumus. Tas notiek tāpēc, ka abi pārtikas produkti stimulē kuņģa skābes veidošanos, kas var izraisīt skābes refluksu, grēmas un gremošanas traucējumus.
Gan olām, gan kafijai piemīt diurētiskas īpašības, kas var izraisīt dehidratāciju. Tātad, ja jūs apvienojat šos divus pārtikas produktus, noteikti palieliniet ūdens patēriņu, ko uzņemat pēc tam.
Uztura speciāliste atzīmēja, ka kafija var traucēt arī noteiktu medikamentu, tostarp antibiotiku, uzsūkšanos, tāpēc, dzerot to kopā ar olām, šī uzsūkšanās var tikt vēl vairāk traucēta, samazinot medikamentu efektivitāti.