Pagatavo: Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās

© Tavavirtuve.lv

Jau pēc dažām dienām svinēsim Latvijas 98. dzimšanas dienu, tāpēc vajadzētu jau laicīgi sākt domāt par atbilstošu svētku galdu. Šī dzērveņu jogurta želeja ne vien lieliski garšos, bet arī izskatīsies atbilstoši svētku tematikai.

Nepieciešams:
4 personām

500 g svaigu dzērveņu,
200 g cukura,
250 ml ūdens,
400 g jogurta bez piedevām Alpenrose,
120 g pūdercukura,
40 g ž elatīna,
50 ml ūdens.

Pagatavošana:

1. Dzērvenes kopā ar cukuru samaļ gaļas mašīnā un caur sietu izspiež sulu.

2. Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru.

3. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.

4. Uzbriedināto želatīnu uzkarsē, 2/3 želatīna masas pievieno dzērvenēm, savukārt 1/3 sakarsētā želatīna pieleik pie jogurta un pūdercukura maisījuma.

5. Pusi no izveidotās dzērveņu masas lej formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm sastingt.

6. Pēc 30 minūtēm vai kad masa nedaudz sacietējusi, pa virsu jdzērveņu kārtai lej jogurta masu un atkal liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

7. Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt.

8. Gatavu želeju dekorē pēc savas izvēles. to var arī sagriezt gabaliņos līdzīgi kā kūku.

Sagatavots pēc: epadomi.lv

Izklaide

«Man vienmēr ir bijis sapnis nospēlēt kādu jaudīgu vēsturisku personību, un nu tas ir piepildījies,» saka skatītāju mīlētais teātra un kino aktieris Andris Bulis.

Svarīgākais