RECEPTES: Pikantais tomātu lečo

© Leonīds Gusevs

Pikanto tomātu lečo var lieliski izmantot tomātu pastas vietā, gatavojot dažādas zupas, mērces vai kā piedevu rīsu un makaronu ēdieniem.

SASTĀVDAĻAS:

4 kg tomātu

0,5 kg skābu ābolu

4 asie pipari

1 galviņa ķiploka

2 ēdamkarotes sāls

350 g cukura

200 g 9% etiķa

4 krustnagliņas

PAGATAVOŠANA:

1. Tomātus un ābolus nomazgā un sagriež mazākos gabaliņos, lai vieglāk samalt virtuves kombainā vai sablenderēt. Visas sastāvdaļas: tomātus, ābolus, asos pipariņus, ķiploku samaļ smalki.

2. Visu masu liek katlā, pievieno sāli, cukuru, etiķi, krustnagliņas un uz mazas uguns karsē divas stundas, ik pa laikam apmaisot.

3. Kad lečo gatavs, to atdzesē un pilda tīrās burkās.

Svarīgākais