Pāris olu, pāris karošu piena, drusku sāls – sakuļ, lej uz pannas, un omlete gatava: ātri pagatavojams, klasisks ikdienas brokastu ēdiens daudzās mājās. Bet vismaz reizi nedēļā – nu, teiksim, brīvdienu rītos, kad nekur nav jāskrien un jāsteidzas, to pašu brokastu omleti var taču atļauties pagatavot mazliet neikdienišķāk.
SASTĀVDAĻAS:
2 olas
50 g fetas
100 g ķirštomātiņu
1 tējkarotes olīveļļas
sāls
smalki kapāti pētersīļi
PAGATAVOŠANA:
ķirštomātiņus sagriež četrās daļās, fetu sadrupina mazos gabaliņos.
Bļodiņā sakuļ olas ar sāli (siers arī ir sāļš, tāpēc ar sāli nevajag pārspīlēt). Pannā ielej olīveļļu, sakarsē un ielej sakultās olas. Omleti cep mazā karstumā.
Dažas tomātu šķēlītes atstāj dekorēšanai, pārējās izkārto uz omletes vienas puses.
Pāri tomātiem pārkaisa sadrupinātu sieru.
Pāri pildījumam pārliek omletes brīvo pusi, vēl nedaudz pacep.
Pasniedz siltu, dekorē ar tomātu gabaliņiem un smalki kapātiem pētersīļiem.