Šo viegli pagatavojamo omleti var pasniegt steidzīgajos darba dienu rītos.
SASTĀVDAĻAS:
2 olas
puravs
tomāti
ķiploka daiviņa, sīpols
baziliks
pētersīļi
2–3 ēdamkarotes olīveļļas
malti melnie pipari, sāls
PAGATAVOŠANA:
tomātus sagriež četrās daļās, izņem sēklas, mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež ripiņās. Pannā sīpolus viegli apcep olīveļļā, pievieno tomātus, ar spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, sāli un melnos piparus. Uz lēnas uguns visu sautē aptuveni 15 minūtes. Olas sakuļ, pievieno sakapātus pētersīļus un baziliku. Olu un garšaugu kulteni pārlej apceptajiem sīpoliem un tomātiem. Omleti apcep no abām pusēm, pasniedz karstu, papildinātu ar puravu ripiņām, tomātu šķēlītēm un zaļumiem.