GARDĒŽIEM: Granātābola uznāciens

© Leonīds Gusevs

Auglis ar ādaino mizu, aiz kura noslēpušās neskaitāmi daudz saldskābi sulīgā apvalkā klātu rūgtenu sēkliņu, ir viens no senākajiem dabiskajiem ārstniecības līdzekļiem, veselīgs kārums un īsts afrodīzijs.

• Flavonoīdiem bagātā granātābola miza der pretiekaisuma tēju uzlējumiem. Granātāboli ir brīnišķīgs C vitamīna, joda, kālija, dzelzs un citu minerālvielu avots, kas rūpējas par vielmaiņas procesu norisi organismā.

• Kā tikt pie svaigas granātābola sulas: veselu augli novieto uz cietas virsmas un, uzspiežot ar plaukstu, ripina tik ilgi, kamēr vairs nedzird, kā knakšķ sēkliņas. Mizā iegriež caurumiņu un izlej sulu. Sulu var dzert arī tieši no augļa: caurumiņā ievieto kokteiļa salmiņu un sūc!

RECEPTE: Vistas salāti ar ananasiem un granātāboliem

SASTĀVDAĻAS:

100 g vistas filejas

70 g svaigu vai konservētu ananasu

granātābola sēkliņas

20 g romiešu salātu lapu

20 g svaigu spinātu lapu

10 g rukolas salātu

10 g apgrauzdētu pistāciju

30 g biezas majonēzes

diedzētu zirņu dzinumi

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

vistas fileju sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli un pipariem un apcep, kamēr tā gatava.

Ananasa šķēles sagriež tikpat lielos gabaliņos kā fileju, kopā ar zaļajām salātu lapām kārto uz šķīvja, viegli pārslaka ar majonēzi.

Dekorē ar granātābola sēkliņām, pistācijām, diedzētu zirņu dīgstiem.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais