Tropiskais mango, kura vēsturiskā dzimtene ir Indija, ir ļoti veselīgs, ideāls auglis tiem, kuri vēlas tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.
• Mango labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas procesiem, uzlabo vielmaiņu, stiprina sirdi un imūnsistēmu, aizsargā pret infekcijām un saaukstēšanos. Ieteicams tiem, kas cieš no reimatisma un cukura diabēta.
• Svarīgi izvēlēties nogatavojušos augli: tam jābūt stingram, bet, piespiežot pirkstu stingrāk, vaska spīduma gludajā miziņā jāpaliek mazām iedobītēm. Gatavs auglis jāglabā tumšā un vēsā vietā, bet ne ledusskapī.
• Mango var ēst svaigus vai konservētus sīrupā, no tā spiež sulu, gatavo kompotus, liķierus.
RECEPTE: Mango, melones un greipfrūta deserta salāti
SASTĀVDAĻAS:
2 mango
melone
rozā greipfrūts
50 ml liķiera
puse citrona
2 ēdamkarotes medus
pekanrieksti
dažas granātābola sēkliņas
svaiga piparmētra
PAGATAVOŠANA:
mango notīra un sagriež daļiņās. Melonei izņem sēkliņas un sagriež gabaliņos. Puslīdz līdzīga izmēra gabaliņos sagriež arī greipfrūtu.
Citrona sulu sajauc ar medu un liķieri.
Augļu gabaliņus kārto deserta porciju trauciņos, pārlej ar medus un liķiera mērci.
Rotā ar pekanriekstiem, granātābolu sēkliņām un svaigu piparmētru.