Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
250 g sīpolu
250 g tomātu
200 g liellopa gaļas
200 g cūkgaļas kakla karbonādes
1,5 l gaļas buljona
2 paprikas
1 ķiploka daiviņa
150 g skāba krējuma
1 tējkarote timiāna
2 tējkarotes paprikas pulvera
lauru lapa
sāls
cukurs
malti melnie pipari
šķipsniņa maltu ķimeņu
1 tējkarote rīvētas citrona mizas
PAGATAVOŠANA: sīpolus un ķiploku daiviņu notīra un sasmalcina. Papriku nomazgā, atbrīvo no sēklām un sagriež sloksnītēs. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.
Cūkgaļas kakla karbonādes un liellopa pleca daļas gaļas gabalus sagriež aptuveni kumosa lieluma gabaliņos, liek sakarsētā katlā un, taukvielas nepievienojot, strauji apcep.
Brūnu garoziņu ieguvušajai apceptajai gaļai pievieno dārzeņus un, nepārtraukti maisot, arī labi apbrūnina.
Pielej buljonu, pievieno piparus, cukuru, timiānu, paprikas pulveri, lauru lapu un vāra aptuveni stundu.
Kad katlu noceļ no uguns, pievieno ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli. Pasniedzot pievieno skābu krējumu.