RECEPTE: Sātīgā ungāru gulašzupa

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

250 g sīpolu

250 g tomātu

200 g liellopa gaļas

200 g cūkgaļas kakla karbonādes

1,5 l gaļas buljona

2 paprikas

1 ķiploka daiviņa

150 g skāba krējuma

1 tējkarote timiāna

2 tējkarotes paprikas pulvera

lauru lapa

sāls

cukurs

malti melnie pipari

šķipsniņa maltu ķimeņu

1 tējkarote rīvētas citrona mizas

PAGATAVOŠANA: sīpolus un ķiploku daiviņu notīra un sasmalcina. Papriku nomazgā, atbrīvo no sēklām un sagriež sloksnītēs. Katru tomātu sagriež astoņās daiviņās.

Cūkgaļas kakla karbonādes un liellopa pleca daļas gaļas gabalus sagriež aptuveni kumosa lieluma gabaliņos, liek sakarsētā katlā un, taukvielas nepievienojot, strauji apcep.

Brūnu garoziņu ieguvušajai apceptajai gaļai pievieno dārzeņus un, nepārtraukti maisot, arī labi apbrūnina.

Pielej buljonu, pievieno piparus, cukuru, timiānu, paprikas pulveri, lauru lapu un vāra aptuveni stundu.

Kad katlu noceļ no uguns, pievieno ķimenes, rīvētu citrona miziņu un sāli. Pasniedzot pievieno skābu krējumu.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais