RECEPTE: Pīlādžu zupa ar rupjmaizes biskvītu un ozolzīļu saldējumu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• pīlādžu zupai: 200 g dārza pīlādžogu

cukurs

ābolu sula

medus

1 kanēļa standziņa

• rupjmaizes biskvītam: 30 g ļoti smalkas konsistences rudzu rīvmaizes

1 ēdamkarote iesala ekstrakta

1 ola

30 g miltu

1 ēdamkarote cukura

• ozolzīļu saldējumam:

200 g sagrauzdētu ozolzīļu kodolu

800 g saldā krējuma

200 g cukura

PAGATAVOŠANA:

Katlā ieber tīras pīlādžu ogas, cukuru, ielej ābolu sulu, ieliek medu un kanēļa standziņu. Visu aptuveni 5 minūtes savāra. Izņem kanēļa standziņu, izkāš un sablenderē viendabīgā masā.

Gatavo biskvītu: olu, cukuru, rīvmaizi, iesalu, miltus sakuļ viendabīgā masā, lej formā (silikona, kēksu, mafinu, brulē), liek sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep aptuveni 15 minūšu.

Kad biskvīts gatavs, to izņem no formas, vēl siltu salauž neregulāras formas gabaliņos un apkaisa ar pūdercukuru.

Ozolzīļu saldējums: katlā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru un apgrauzdētu, lobītu ozolzīļu kodolu skrotītes, ko iepriekš sasmalcina. Liek vārīties. Tiklīdz saldais krējums met pirmo burbuli, katlu no uguns noņem. Aptuveni 30 minūšu virumu atstāj, lai tajā ievelkas visas garšas, tad izkāš, liek saldējuma mašīnā, uzstāda attiecīgo programmu un ražo savu ozolzīļu saldējumu, kādu nenopirkt nevienā veikalā!

Pīlādžu zupu pasniedz kopā ar rudzu maizes biskvītu un aukstu ozolzīļu saldējuma bumbu.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais