Šī veselīgā našķa recepte noderēs tiem, kuri ikdienā rūpīgi seko savam svaram.
Sastāvdaļas:
Glāze miltu
Glāze auzu pārslu
Puse tējkarotes sodas
Naža gals sāls
Pusglāze brūnā cukura
50 grami sviesta
2 ēdamkarotes medus (pēc izvēles)
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 liela ola
Pusglāze sasmalcinātu mandeļu (pēc izvēles)
Pagatavošana: Vienā traukā sajauc miltus, auzu pārslas, sodu, sāli. Tas iecilā izkausētā sviestu pie kura piejaukts sviests un cukurs. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu, kā arī mandeles. Visu samaisa. Iegūto masu liek uz pannas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini rūni, ēd atdzesētus.