Ideja gardai maltītei
SASTĀVDAĻAS:
200 g zaļo pākšu pupiņu
1 brokolis
100 g mazu spinātu lapiņu
200 g konservēta tunča
2 ēd. k. lobītu saulespuķu sēklu
200 g bezpiedevu jogurta
saišķītis diļļu
1 ēd. k. graudaino sinepju
sāls, cukurs, pipari
PAGATAVOŠANA: pākšu pupiņas sālsūdenī vāra 2–3 minūtes, tad pievieno brokoļu ziedkopas un vāra vēl 4–5 minūtes. Nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni un notecina.
Pagatavo mērci: jogurtu sajauc ar sinepēm un citrona sulu, pievieno sāli, cukuru un piparus. Vārītos dārzeņus sajauc ar tunča gabaliņiem un svaigām spinātu lapiņām, pārlej mērci, sausā pannā apgrauzdētām saulespuķu sēkliņām.
PADOMS
• Svaigu pupiņu un brokoļu vietā var lietot arī saldētus, tikai tad tos vāra īsāku brīdi.