Ar šo gaisīgo siera kūku varēs palutināt savus mīļos gan svētkos, gan ikdienā!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
• Ola
• 50 g cukurs
• 70 g sviests
• 30 g maltas mandeles
• 100 - 150 g milti
• 20 g kakao
Pildījumam:
• 4 olas + 1 olas dzeltenums
• 150 g cukura
• 1 pac. (500 g.) Mascarpone siers
• 2 citroni
Pagatavošana: 120 min.
Mīklas (pamatnes) gatavošana: olu saputo ar cukuru, pievieno izkausētu, padzesētu sviestu un samaltas mandeles, pievieno kakao, visu samaisa un samīca mīklu.
Mīklu ieliek formā 24 -26 cm, un uz 30 min. novieto aukstumā. Pēc 30 min. mīklu (pamatni), liek cepeškrāsnī cepties uz 15 - 20 min, 180 grādu temperatūrā.
Pildījuma pagatavošana: no citroniem norīvē miziņu, izspiež sulu. Olas + 1 dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno Mascarpone, kārtīgi izmaisa, pievieno citronu sulu, masu samaisa un lej formā. Tad visu cep 180 grādos aptuveni 45 min.
Pēc tam liek vēsā vietā atdzesēties aptuveni divas stundas.
Informācija sagatavota pēc receptes.lv