RECEPTE: Smilšu cepumi

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece

SASTĀVDAĻAS:

0,5 kg cūku tauku

0,5 kg skāba krējuma

0,5 kg cukura

olas

aptuveni 1 kg kviešu miltu

PAGATAVOŠANA: taukus, olas, cukuru un skābo krējumu samīca, pakāpeniski pievieno miltus un turpina mīcīt, līdz izveidojas stingra, viendabīga mīkla. Gaļas mašīnā iestiprina attiecīgu cepumu formiņu, mīklu liek gaļas mašīnā un maļ cepumus, tos izkārto uz pannas.

Pannu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini brūni. Vēl karstus cepumus sagriež vajadzīgajā garumā.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.

Svarīgākais