Recepti piedāvā viesu mājas Mežinieku māja saimniece Lilija Mežiniece
SASTĀVDAĻAS:
200 g kulinārijas margarīna
2 glāzes cukura
4 olas
3 glāzes miltu
1 glāze skāba krējuma
naža gals cepampulvera
kakao, pūdercukurs, 1 olas baltums – sēnīšu, vāverīšu krāsošanai
PAGATAVOŠANA: margarīnu ar cukuru saputo, pievieno olas, samaisa. Pievieno miltus, cepampulveri, skābo krējumu. Sajauc, lai veidotos viendabīga mīkla. Formas pannu uzkarsē, iesmērē ar eļļu. Mīklu liek pannas formiņu iedobēs. Pannu aizver un liek cepties uz lēnas uguns (ne cepeškrāsnī!). Kad viena puse kādu brīdi jau ir cepusies, pannu griež uz otru pusi un cep, kamēr cepumiņi gatavi. Atdzisušus cepumus ar baltu un brūnu olbaltuma glazūru var rotāt – sēnītēm nokrāso cepurītes, kātiņus, vāverīšu sejiņām piešķir vaibstus. Pagatavo glazūru: 12 ēdamkarotes pūdercukura saputo ar vienu olas baltumu stingrās putās. Daļu glazūras atstāj baltu, daļai pievieno kakao pulveri.