RECEPTE: Kārtainās mīklas kūka ar zemenēm, āboliem un svaigo sieru

© Agris Semēvics, speciāli Mājai

Ideja gardam našķim

SASTĀVDAĻAS:

Latvijas Maiznieka kārtainā mīkla

250 g svaigā siera, 100 g ogu (avenes, mellenes un zemenes), kanēlis

2 olas, 100 g skābā krējuma

80 g cukura

PAGATAVOŠANA: ņem apaļo cepampannu (15 cm). Ieklāj cepampapīru un izrullētu mīklu un ar dakšiņu sadur caurumiņus. Mīklai virsū lej 250 g sagatavotā svaigā siera, 100 g ogu (avenes, mellenes un zemenes) un kanēļa maisījumu. Visu apmēram 15 minūtes nedaudz pacep 170 grādos. Tad visu pārlej ar 2 olu, 100 g skābā krējuma un 80 g cukura sakultu masu un cep vēl 20–30 minūtes, līdz kūka ir gatava.

Izklaide

Šo sestdien, 16. novembrī Tallinas ielas kvartāla “Angāra” koncertzālē notiekošajā alternatīvās mūzikas minifestivālā savu 26. (!) jubileju svinēs pašmāju “ska/punk” apvienība “All Day Long”, piesakot to ar jaunu singlu “Pārzvanīsi citreiz”.