Ideja gardam cienastam
SASTĀVDAĻAS:
4 olas
6 ēd. k. cukura
½ tējk. vaniļas cukura
4 ēd. k. miltu
3 ēd. k. kartupeļu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
pildījumam:
250 ml Smiltenes piens salda krējuma
2 ēd. k. pūdercukura
5–6 ēd. k. svaiga ērkšķogu biezeņa
PAGATAVOŠANA: olas ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaišās, čaganās putās. Bļodiņā iemēra receptē noteikto miltu un kartupeļu miltu daudzumu, pievieno cepamo pulveri, labi sajauc. Saputotajās olās iesijā, tad viegli iecilā miltus. Masu lej cepamajā plātī uz viegli ietaukota cepamā papīra un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 7–10 minūtes. Biskvīts gatavs, kad tā maliņas atlec no cepamā papīra. Biskvītu izgāž uz cepamā papīra loksnes, kas nokaisīta ar cukuru. Vēl siltam biskvītam uzsmērē svaigu ērkšķogu biezeni (gaļas mašīnā samaļ ērkšķogas, iegūtajai masai pievieno nedaudz cukura, lej porciju trauciņos un saldētavā sasaldē. Atkausētajam biezenim ir svaigs aromāts un patīkama garša!). Virs biezeņa smērē putukrējuma kārtu un ruleti, kamēr tā vēl silta, sākot no garākās malas, satin. Atdzesē ledusskapī. Pasniedzot sagriež šķēlēs.