Ideja gardam našķim
SASTĀVDAĻAS:
380 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
½ tējk. sāls
3 banāni
200 g baltā cukura
100 g Smiltenes piens saldā krējuma
1 sakulta ola
80 g kausēta sviesta
žāvētas aprikozes, plūmes
drupināti valrieksti
drumstalām:
80 g brūnā cukura
2 ēd. k. miltu
1 ēd. k. mīksta sviesta
kanēlis
PAGATAVOŠANA: bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu labi sajauc. Citā bļodā sakuļ olu, pievieno izkausētu sviestu un ar dakšiņu samīcītus banānus. Olas un banānu masu iejauc miltu masā un maisot pievieno saldo krējumu, lai veidojas viendabīga, samērā vijīga mīkla. Pie-vieno gabaliņos sasmalcinātus, iepriekš uzbriedinātus žāvētus augļus, šajā reizē –
aprikozes, žāvētas plūmes, dzērvenes. Pievieno drupinātus valriekstus. Mīklu vēlreiz labi samaisa.
Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas: brūno cukuru sajauc ar miltiem, pēc garšas pievieno nedaudz kanēļa, ierīvē cietu sviestu. Visas sastāvdaļas ar pirkstiem saplucina, līdz veidojas birstošas drumstalas. Mafinu pannā liek papīra formiņas, kurās ar karoti liek mīklu (aptuveni 2/3 no kopējā tilpuma, jo cepoties mafini augs). Katram mafinam uzber šķipsniņu drumstalu un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, kur 190 grādu temperatūrā cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini kļūst zeltaini brūni un pufīgi.