Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
neapvītuši, nelieli, puslīdz vienādi gurķīši
ķiploki ar visiem lakstiem
dilles
upeņu, mārrutku vai ķiršu lapas
gāzēts minerālūdens, sāls
PAGATAVOŠANA: gurķīšus rūpīgi nomazgā, nogriež tiem abus galiņus.
Notīra ķiploku galviņas – daiviņas sagriež šķēlītēs, kātus sasmalcina. Sasmalcina dilles.
Traukā, kur paredzēts gurķus sālīt, neskopojoties liek upeņu, mārrutku vai ķiršu lapas, pievieno ķiplokus, dilles un izkārto gurķus.
Ja trauks ir gana liels un sālīšanai paredzēto gurķu daudz, izveido vēl vienu kārtu zaļumu, ķiploku un gurķu.
Atsevišķā traukā samaisa minerālūdeni un sāli – vienam litram gāzēta minerālūdens pievieno 3–4 ēdamkarotes rupjā galda sāls. Ja grib, lai gurķīši būtu pikantāki, uz vienu litru minerālūdens var pievienot pāris pilienu Tabasco mērces.
Minerālūdens un sāls maisījumu pārlej gurķiem, lai gurķi būtu pilnībā pārklāti.
PADOMS
Ja gurķus gatavo vakarpusē, nākamās dienas pusdienlaikā gurķīši savus baudītājus priecēs ar lielisku garšu. Šādi gatavoti gurķi ilgai uzglabāšanai nav paredzēti, bet nekas jau nepaliek pāri!