RECEPTE: Gaileņu biezzupa

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ideja neierastākai zupai.

SASTĀVDAĻAS:

200 g gaileņu vai citu sēņu

1,5 glāzes buljona

2 glāzes piena

1 sīpols

1 olas dzeltenums

1 ēdamkarote sviesta

1 ēdamkarote miltu

sāls, svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA: sēnes nomazgā, sīki sakapā, sīpolus malki sagriež, pievieno buljonu, visu liek katlā un vāra 8 – 10 minūtes, līdz sēnes gatavas. Virumu sablenderē, jo gailenes ir diezgan sīkstas. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, samaisa, pielej pienu. Karsē 5 – 8 minūtes, līdz masa sabiezē. Pievieno sablenderēto gaileņu masu, piparus, sāli. Karsē 9 – 11 minūtes, līdz virums uzmet burbuli. Mazliet atdzesē, sajauc ar saputotu olas dzeltenumu un karsē vēl 1 – 3 minūtes, bet neļauj uzvārīties! Zupu pasniedz karstu.



Svarīgākais