Lai izdevusies maltīte!
SASTĀVDAĻAS:
10 vidēja lieluma kartupeļu
2 vistas filejas
500 g gaileņu, beku vai baraviku
1 vidēji liels sīpols
250 ml salda krējuma
2 olas
100 g labi kūstoša siera
sāls
garšvielas
sviests vai margarīns
eļļa
PAGATAVOŠANA: kartupeļus nomizo un sagriež apaļās ripiņās. Smalkās strēmelēs sagriež vistas fileju.
Notīra un sagriež sēnes, sasmalcina sīpolu. Pannā uzkarsē nelielu eļļas daudzumu, tajā apcep (neizcep!) kartupeļus, kam pievienots nedaudz sāls. Kamēr kartupeļi cepas, ietauko karstumizturīgu cepamtrauku. Pirmo klāj apcepto kartupeļu kārtu, tai pāri – apceptus vistas filejas gabaliņus, kam pievienotas garšvielas un sāls. Pannā apcep gailenes un sīpolus, gatavus tos kārto cepamtraukā virs kartupeļiem un filejas. Bļodiņā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Masu pārlej gaileņu kārtai. Cepamtrauku liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un 180 – 200 grādu temperatūrā cep 15 – 20 minūtes.
Sacepumam ļauj nedaudz atdzist, tad ceļ galdā.