RECEPTE: Savā sulā konservētas baravikas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• baravikas

• 9% etiķis

• sāls

• cukurs

• melnie graudu pipari

• lauru lapas

• ķiploki

• eļļa

PAGATAVOŠANA: katliņā ielej mazliet ūdens – tik daudz, lai sēnes pirmajā mirklī nepiedeg (aptuveni puscentimetru, ne vairāk). Katlu pieliek pilnu ar baravikām, uzliek vāku un vāra. Kad baravikas nedaudz pavārījušās, pielej nedaudz etiķa (lai sēnes nekļūst tumšas). Turpina vārīšanu. Kad ūdens sāks putoties, putas nokāš. Pievieno garšvielas: etiķi, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un smalki sagrieztus ķiplokus. Pielej nedaudz eļļas. Sēnes pavāra vēl piecas minūtes, noņem no uguns un liek burciņās.



Svarīgākais