RECEPTE: Šokolādes ķiršu kūka

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 120 g sviesta

• 100 g cukura

• 100 g miltu

• 2 olas

• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

• 1 ēdamkarote cepamā pulvera

• 3 saujas saldētu ogu

• 50 g kakao

• šķipsniņa sāls

PAGATAVOŠANA:

sajauc slapjās sastāvdaļas: ūdens peldē vai katliņā ar biezu dibenu izkausē sviestu.

Pa vienai piesit olas, pievieno vaniļas cukuru. Visu samaisa, līdz veidojas vienmērīgas konsistences masa.

Atsevišķā traukā sajauc kakao, cukuru, sāli, iesijā miltus, sajauktus kopā ar cepamo pulveri.

Abu trauku saturu pakāpeniski sajauc un cītīgi maisa, līdz masa kļūst viendabīga.

Pieber saldētas ogas un visu labi izmaisa, lai ogas būtu vienmērīgi pa visu mīklu.

Mīklu liek ietaukotā cepamtraukā, vienmērīgi izlīdzina. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 30–40 minūtes.

Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Kūkas gatavība sasniegta, kad irbulītis vairs nav mitrs, bet nav arī pavisam sauss – pareizā kūka ir mitra!

PADOMS

• Lai kūka ceļoties nesaplaisātu, cepeškrāsns apakšā ieteicams likt trauku ar ūdeni – tas mitrinās cepeškrāsns gaisu.