RECEPTE: Tomātu biezzupa ar vistas salātiem un ķiploku grauzdiņiem

© Airida ŽOLĪTE, speciāli Mājai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

tomātu biezzupai:

• 1 sarkanā paprika

• 1 dzeltenā paprika

• 1 sīpols

• 2 burkāni

• ķiploka daiviņa

• 8–10 tomāti

PAGATAVOŠANA: tomātu biezzupa: tomātus blanšē karstā ūdenī 10 minūšu, noņem mizu, sagriež, liek katlā. Visu pārējo sagriež un cep uz lēnas uguns, kad kļūst mīksts un zeltains, liek klāt tomātiem, pievieno 2 glāzes ūdens un vāra, kamēr tomāti izšķīst. Noņem no uguns un sablenderē. Vistas salāti: pusgalviņu ledus salātu, gurķi, apceptu vistas fileju, citrona sulu, piparus un sāli sajauc kopā ar cieto sieru (pēc izvēles) un ananasu. Grauzdiņi ar ķiplokiem: sagriež bageti, sataisa sviestu ar zaļumiem un ķiploku, sāli, smērē uz maizes un liek pagrauzdēties cepeškrāsnī 10 minūšu.