RECEPTE: Spageti ar garnelēm ķiploku sviesta mērcē

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 340 g spageti makaronu

• 40 g sviesta

• 400 g tīģergarneļu

• 8 ķiploka daiviņas

• sāls

• pipari

PAGATAVOŠANA: verdošā sālsūdenī novāra spageti, nokāš caurdurī un liek lielā bļodā. Pannā izkausē sviestu, pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus. Uz nelielas uguns maisot cep, līdz ķiploki kļūst zeltaini un sviests – gaiši brūns. Pievieno garneles un cep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās gatavas. Spageti pārlej pannas saturu ar garnelēm, ķiplokiem un sviestu. Pasniedz siltu kopā ar baziliku, uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem.