ŠEFPAVĀRS IESAKA: Kā komponistam notis, tā šefpavāram – garšas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

3.lapa

Liellopa burgers

SASTĀVDAĻAS:

180 g liellopa maltās gaļas

Garšvielas: sāls, piparu maisījums

300 g sīpolu

100 g cukura

150 g balzamiko etiķa

30 g vīna

Sāls, pipari

Burgermaize

Salātlapas

Siers

Tomāti

Svaigs gurķis

Marinēts gurķis

BBQ mērce

PAGATAVOŠANA: uz grila pagatavo liellopa malto gaļu, kas iemarinēta sālī un piparos. Ieteicama vidējas gatavības pakāpe.

Kad grilēšana pabeigta, gaļai pārsmērē BBQ mērci un karamelizētus sīpolus, sieru.

Karamelizēti sīpoli. Uzkarsētā pannā olīveļļā apcep salmiņos sagrieztus sarkanos sīpolus. Kad sīpoli sāk karamelizēties, pievieno balzamiko etiķi, mazliet sāli un cukuru. Pasautē.

Uz grila uzsilda iepriekš sagatavotu burgermaizi, uz kuras kārto pamatu - salātlapas, gaļu ar kusušu sieru, tomāta šķēli, svaiga un marinēta gurķa šķēli. Pasniedz siltu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs, TV seja Ramona Plūme, mūziķis Miks Galvanovskis un uzņēmēja un veselīga dzīvesveida piekritēja Šeila Vanaga ceļojumu šovā “Četri uz koferiem” ir devušies uz Šrilanku. Šoreiz gides un ceļojuma vadītājas lomā iejūtas skaistā Ramona, un viņa ir iecerējusi aizraujošu aktivitāti - laišanos ar zip-line.

Svarīgākais