ŠEFPAVĀRS IESAKA: Kā komponistam notis, tā šefpavāram – garšas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

4.lapa

Pavlova kūka ar sezonas ogām

SASTĀVDAĻAS:

Olas

Pūdercukurs

Baltvīna etiķis

Kartupeļu ciete

Saldais krējums

Vaniļas pāksts

Cukurs

Olas dzeltenums

Sezonas ogas

PAGATAVOŠANA: atdala olas baltumu no dzeltenuma. Saputo olas baltumu 1:2 ar pūdercukuru, kuru pievieno pa daļām. Kad olas baltums saputots, pūdercukurs pievienots, pievieno tējkaroti baltvīna etiķa un ēdamkaroti kartupeļu cietes.

Olas baltumu liek konditorejas maisā un spiež gliemeža formās uz sviestpapīra, kuras ievieto cepeškrāsnī 70 grādos uz četrām stundām.

Vaniļas mērce. Ūdens peldē gatavo pienu attiecībā 1:2 ar saldo krējumu, vaniļas pāksti, cukuru pēc garšas, olas dzeltenumu (viens gab. uz 100 g šķidruma). Maisa, līdz iegūst biezu konsistenci.

Kad vaniļas mērce atdzisusi, maisa to kopā ar krēmsieru līdz viendabīgai konsistencei 1:1.

Liek kārtās uz šķīvja - krēms, olas baltums, krēms, ogas, olas baltums, krēms, ogas, dekorācija.

Svarīgākais