RECEPTE: Ātrā ābolu strūdele

© Leonīds Gusevs

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 1 iepakojums kārtainās mīklas

• 4 vidēja lieluma saldskābi āboli

• 1 ēdamkarote kanēļa

• 4 ēdamkarotes cukura

• 50 g rozīņu

• 1 ola

PAGATAVOŠANA: saldētu kārtaino mīklu atlaidina, izrullē 1 cm biezumā un pārgriež uz pusēm tā, lai abas mīklas daļas ir vienāda lieluma. Ābolus nomizo, izņem serdes un smalki sagriež aptuveni 1 cm lielos gabalos. Uz cepešpannas liek cepamo papīru, uz tā - vienu mīklas daļu. Mīklai virsū ber sagrieztos ābolu gabaliņus, bagātīgi pārkaisa ar cukuru un kanēli. Ja vēlas, var pievienot arī rozīnes.Pāri ābolu kārtai uzmanīgi un līdzeni pārklāj otro mīklas daļu. Maliņas rūpīgi saspiež kopā, lai pildījums cepoties netecētu ārā. Ar sakultu olu vienmērīgi noziež pīrāgu, ar dakšu sadur rakstus, lai pildījumam var piekļūt gaiss. Tas ir ļoti būtiski! Strūdeli liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 30 minūšu, kamēr tā zeltaini brūna un vienmērīgi pacēlusies. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Izklaide

«Man vienmēr ir bijis sapnis nospēlēt kādu jaudīgu vēsturisku personību, un nu tas ir piepildījies,» saka skatītāju mīlētais teātra un kino aktieris Andris Bulis.

Svarīgākais