Ziemassvētkiem tuvojoties, darbu cītīgi sākuši Ziemassvētku tirdziņi, kas ar saviem labumiem spēj priecēt un sniegt nepieciešamo Ziemassvētku noskaņu. Kā jau ierasts- tirdziņos ir atrodami dažādi amatnieku meistardarbi, kā arī gardumi ar visīstāko Ziemassvētku garšu.
Piparkūkas, karstvīns, štovēti kāposti, ugunskurā ceptas desiņas, silta zupa ir jau ierasti Ziemassvētku tirdziņu gastronomisko prieku čempioni, bet pēdējā laika arvien lielāku popularitāti gūst arī no citām valstīm aizgūtie gardumi. Šogad Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā par gardēžu uzmanību sacenšas vairāk gardumu kā jebkad.
Mandeles:
Kā mandeļu meistars Dmitrijs stāsta: “Grauzdētas mandeles kā svētku gardums nāk no Holandes un arī tieši Rīgā jau 16. gadsimtā tās tikušas tirgotas pēc holandiešu mūku receptes, tiesa gan recepte bijusi citāda - mandeles kopā ar garšvielām mērcētas pašu mūku pagatavotajā vīnā. "
Kastaņi:
Lai gan Eiropas metropolēs šis gardums jau atzīts par vienu no Ziemassvētku garšas karognesējiem, pie mums tas vēl ir nezināms un neatklāts baudījums. To recepte ir gana vienkārša - Dienvidzemju saulē nogatavināti kastaņi cepti uz pannas, nekādas garšvielas vai pavāru noslēpumi. Galvenais ir pats kastanis, un tas nav Latvijas kastanis, bet gan ievests no Itālijas, kur ir citi klimatiskie apstākļi un tas saņem krietni lielāku saules devu nekā mūsu platuma grādos augušie.Kastaņi ir gardi, bet pagaidām vēl latvieši nav pieraduši pie tiem kā ēdamu prieku.
Lazanja:
Savukārt tiem, kuri vēlas ne tikai pamieloties ar dažādiem gardumiem, bet arī sātīgi paēst un ne tikai ar jau ierastajiem nacionālajiem ēdieniem, šogad ir īpaša iespēja nobaudīt autentisku itāļu virtuvi. Šeit katru dienu ir iespēja nobaudīt svaigu un autentisku itāļu lazanju, tiramisu un īstu itāļu kafiju.