Kā pagatavot gardu šašliku;piecas marinādes receptes

© RestoRiga

Strauji tuvojoties nedēļas nogalei, Līgo dienai, jau laicīgi ir jāsāk domāt par to, kas tiks likts galdā. Šajos svētkos galdā tiek celti dažādi ēdieni. Liela daļa svinētāju savu svētku mielastu nespēj iedomāties bez garda, uz uguns cepta šašlika.

Lai šašliks izdotos pavisam gards, ir jāspēj atrast savām garšas kārpiņām piemērotu marinādes recepti. Lapa idejukabata.lv ir, apkopojusi piecas dažādas marinādes receptes, kuras sola, ka gaļa izdosies pavisam garda.

Marināde „Sveiciens no Balkāniem”

Pagatavošanas laiks: 3 stundas.

Sastāvdaļas:

  • 2 kg gaļas;
  • 2 saldās sarkanās paprikas;
  • 120 - 150 gr koriandra;
  • 650 gr naturālā jogurta;
  • Puse citrona (sula);
  • Sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Papriku labi apcept uz grila. Tad izņemt tā sēklas un sagriezt strēmelēs. Sajaukt naturālo jogurtu ar citrona sulu, sāli, papriku un koriandru. Visu labi samaisīt.

Vidusjūras marināde

Pagatavošanas laiks: 3 stundas

Sastāvdaļas:

  • 2 - 2,5 kg gaļas;
  • 450 gr olīvu eļļas;
  • 650 gr augu eļļas;
  • Puse citrona ( sula);
  • Mazliet timiāna;
  • 3 zariņi rozmarīna;
  • 2 zariņi salvijas;
  • 1 galviņa ķiploka;
  • Melni pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sajaukt abas eļļas un pievienot citrona sulu, piparus un rupji sagrieztus zaļumus. Ar naža asmeni saspiest ķiploku un pielikt marinādei. Rūpīgi samaisīt.

Aromātiskā marināde ar apelsīnu

Pagatavošanas laiks: 4 stundas.

Sastāvdaļas:

  • 2 - 3 kg gaļas;
  • 1 apelsīns;
  • 2 ēd. karotes ķiploku;
  • 2 t. karotes žāvēta bazilika;
  • 1 t. karote žāvēta kardamona;
  • 650 krējums;
  • 250 gr majonēzes;
  • Sāls un pipari (pēc garšas).

Pagatavošana:

Sarīvēt uz smalkās rīves apelsīna miziņu, izspiest sula no tā, un sajaukt to ar ķiploku, baziliku un kardamonu. Pievienot pēc garšas sāli, kā arī skābo krējumu un majonēzi. Rūpīgi samaisīt.

Vīna marināde

Pagatavošanas laiks: 4 stundas.

Sastāvdaļas:

  • 2 kg gaļas;
  • 200 g sīpolu;
  • 150 ml ūdens bez gāzes;
  • 250 ml sausā baltvīna;
  • 4 stiebri citronu mētras;
  • 2 t. karotes maltu piparu;
  • Sāls (pēc garšas).

Pagatavošana:

Nomizot un ripās sagriezt sīpolus. Tad pievienot ūdeni, vīnu, sāli un sagrieztu citronmētru, un piparus. Visu rūpīgi samaisīt.

Florences marināde

Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas.

Sastāvdaļas:

  • 2 - 3 kg gaļas;
  • 2-3 citronu;
  • 1 galviņa ķiploku;
  • Neliela buntīte rozmarīna;
  • 250 ml olīveļļas;
  • 750 ml augu eļļas;
  • Rupja maluma melni pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sagriezt citronus, samaisīt ar ķiploku un rozmarīnu, kuru vispirms rupji jāsagriež. Pievienot eļļu maisījumam, melnos piparus pēc garšas. Labi samaisīt.

Izklaide

Prieciņš smagās mūzikas cienītājiem – grupas “Oghre” jaunākais studijas albums “Asni”, kas ir noslēdzošais viņu uzsāktajā triloģijā par ķīmiskajiem elementiem, kas ir visizplatītākie jebkurā dzīvā būtnē, – skābekli, ūdeņradi un oglekli. Tiesa, šis darbs skars ne tikai smagās mūzikas cienītāju lauciņu, jo šī eksperimentālā metāla grupa jau aizeksperimentējusies pat progresīvā roka druvā.