Strauji tuvojoties nedēļas nogalei, Līgo dienai, jau laicīgi ir jāsāk domāt par to, kas tiks likts galdā. Šajos svētkos galdā tiek celti dažādi ēdieni. Liela daļa svinētāju savu svētku mielastu nespēj iedomāties bez garda, uz uguns cepta šašlika.
Lai šašliks izdotos pavisam gards, ir jāspēj atrast savām garšas kārpiņām piemērotu marinādes recepti. Lapa idejukabata.lv ir, apkopojusi piecas dažādas marinādes receptes, kuras sola, ka gaļa izdosies pavisam garda.
Marināde „Sveiciens no Balkāniem”
Pagatavošanas laiks: 3 stundas.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Papriku labi apcept uz grila. Tad izņemt tā sēklas un sagriezt strēmelēs. Sajaukt naturālo jogurtu ar citrona sulu, sāli, papriku un koriandru. Visu labi samaisīt.
Vidusjūras marināde
Pagatavošanas laiks: 3 stundas
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sajaukt abas eļļas un pievienot citrona sulu, piparus un rupji sagrieztus zaļumus. Ar naža asmeni saspiest ķiploku un pielikt marinādei. Rūpīgi samaisīt.
Aromātiskā marināde ar apelsīnu
Pagatavošanas laiks: 4 stundas.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sarīvēt uz smalkās rīves apelsīna miziņu, izspiest sula no tā, un sajaukt to ar ķiploku, baziliku un kardamonu. Pievienot pēc garšas sāli, kā arī skābo krējumu un majonēzi. Rūpīgi samaisīt.
Vīna marināde
Pagatavošanas laiks: 4 stundas.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Nomizot un ripās sagriezt sīpolus. Tad pievienot ūdeni, vīnu, sāli un sagrieztu citronmētru, un piparus. Visu rūpīgi samaisīt.
Florences marināde
Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Sagriezt citronus, samaisīt ar ķiploku un rozmarīnu, kuru vispirms rupji jāsagriež. Pievienot eļļu maisījumam, melnos piparus pēc garšas. Labi samaisīt.