Laiki, kad visi eklēri bija vienādi un atšķīrās vien ar baltu vai brūnu pildījumu, ir jau sen beigušies.
Francijas konditorejas zvaigznes eklēri atgriezušies modē un gardēžu vēderos, tomēr to variācijas ir daudz plašākas nekā savulaik pie mums bija pieņems.
Viss aizgājis pat tiktāl, ka Rīgā ir nu jau ļoti daudzas vietas, kur iegādātos tos svaigi ceptus un visdažādākajās variācijās.
Rātslaukumā esošā eklērnīca, kā jau noprotat, specializējas uz šiem konditorejas brīnumiem. Tādi tur esot 150 (!), tomēr ikdienā nopērkami vairāk par 20.
Pirmā Rīgas eklērnīca ar saviem gardumiem - kuru esot ap 40 - ir tik slavena, ka pēc tiem stāvot pamatīgas rindas.