2.lapa
Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē
Lai pagatavotu šo ēdienu, Jums vajadzēs tikai 15 minūtes laika, taču tas ir pietiekami, lai iegūtu ļoti garšīgu un sātīgu maltīti!
Sastāvdaļas (4 personām)
300 g pilngraudu pastas (der jebkura veida pasta- spageti, penne, farfale utt.)
800 g konservētu tomātu savā sulā
100 ml 10% saldā krējuma
~50 g parmezāna siera (+ rīvēts siers pasniegšanai)
4 ķiploka daiviņas
1 sīpols
1 ēdamk. svaiga vai kaltēta timiāna/rozmarīna/bazilika
sāls, melnie pipari
2 ēdamk. olīveļļas cepšanai
Pagatavošana
Verdošā ūdeni liek vārīties pastu līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīgā (al dente). Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus, uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus, kad dārzeņi zeltaini, tiem pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida. Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablenderēt, taču droši var iztikt arī bez blenderēšanas.
Tomātu masai pievieno saldo krējumu un parmezāna sieru, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci. Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.